Има конкретни обвинения, които са пълни глупости. Случаят със съдията е

...
Има конкретни обвинения, които са пълни глупости. Случаят със съдията е
Коментари Харесай

Санкционираният по „Магнитски“ русофил Малинов: Отивам в Москва на среща с Лавров

Има съответни обвинявания, които са пълни нелепости. Случаят със съдията е разнищен от българската правосъдна система, казусът с ордена е цялостна измислица – нямам пари към този медал, а казусът с разпределение на публични пари също е цялостна глупост – нямам никакъв достъп към такива и не съм имал нито от страната на бизнеса, нито от страната на служителите, които разпределят пари.

Това заяви обвиненият в шпионаж Николай Малинов.

“Твърденията на българската правосъдна система е, че изказванията на американските управляващи, са цялостни нелепости, и в случай че имат някакви доказателства би трябвало да ги дават ”, посочи той.

Малинов сподели, че заминава за Русия, тъй като желае да получи способена правна експертиза от хора, които схващат от интернационално право, “защото тук няма такава ”, посочи той. По думите му в четвъртък той има среща в Москва с външния министър на Руската Федерация Сергей Лавров. Малинов съобщи, че ще приказва „ с другари “, с които да разиска какви дейности да бъдат подхванати.

Той сподели, че в никакъв случай не е ходил в Съединени американски щати и не е имал проекти да го прави. “За Русия ще хвърча през Турция и се връщам в неделя. Нямам възбрана да напущам страната ”, сподели още той.

Миналият петък името на Николай Малинов попадна в обновения лист по световния закон „ Магнитски “ от Държавният департамент на Съединени американски щати.

От там показват, че Малинов e някогашен депутат от Българска социалистическа партия, а в този момент управлява проруската неправителствена организация Национално придвижване „ Русофили “. Той е основател и ръководител на политическа партия “Русофили за възобновление на Отечеството “, която работи за по-засилени връзки с Русия и се явява политическо продължение на Национално придвижване „ Русофили “.

След като е задържан и упрекнат в шпионаж в интерес на съветски ползи и му е наложена възбрана за овакантяване на страната през септември 2019, Малинов е подкупил български арбитър, с цел да му позволи да пътува до Русия, където да получи медал „ Дружба ” персонално от съветския президент Владимир Путин, дружно с парична премия от 2.5 милиона рубли, се споделя в претекстовете за наложените наказания по „ Магнитски “.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР